Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelmaantjes
Porties:
4
personen
Total time
8
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Oven
uitsteekvormpje
Bakpapier
Bakplaat
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
1
ei
▢
30
gram
abrikozenjam
gezeefd
▢
3
druppel(s)
amandelaroma
▢
100
gram
poedersuiker
▢
300
gram
amandelen
geraspt
Om te bestrooien
▢
50
gram
amandelen
geraspt
▢
een beetje
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 160°C
Klop het eiwit met de jam en het amandelaroma stijf (snijproef).
Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel.
Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooide werkplank.
De bovenkant met amandelen bestrooien en met een deegroller licht aandrukken.
Steek met het vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Schuif de plaat onder in de voorverwarmde oven.
Bestrooi de nog warme maantjes licht met poedersuiker en laat ze afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst