Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelmakronen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
rooster
Ingrediënten
▢
500
gr
gemalen witte amandelen
▢
500
gr
suiker
▢
1
citroen
sap en geraspte schil er van
▢
7
eiwitten
▢
enkele vellen
ouwel
Garnering:
▢
60
gr
hele witte amandelen
Instructies
Doe de amandelen, suiker, citroenrasp en citroensap en 2 eiwitten in een steelpan op heel laag vuur.
Roer net zo lang tot de massa zich goed gaat verbinden.
Het mag niet te heet worden.
Laat het goed afkoelen.
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 150°C).
Sla de rest van de eiwitten zeer stijf en klop ze door het beslag.
Leg de stukken ouwel op een ingevet bakblik en leg met behulp van twee lepels steeds bergjes beslag op de ouwel.
Bak ze 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Garneren met hele amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek