Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelmelk 2
Als je niet zo goed tegen melk kan is dit misschien een alternatief
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kaasdoek
Blender
kom
maatbeker
Ingrediënten
▢
250
gram
amandelen
ongebrande zoete
▢
1
liter
water
gefilterd
▢
½
theelepel
vanillepoeder
▢
snufje
zeezout
▢
eetlepel(s)
agave
of honing (optioneel)
Instructies
Week de amandelen gedurende 8 tot 12 uren in water.
Haal de amandelen er hierna uit en doe ze samen met 1 liter water,
zeezout en eventueel de agave of honing in een blender en mix het 1 à 2 minuten.
Pak de kom en doe de doek er omheen of leg de zeef erop.
Laat de melk er doorheen lopen, of als je een doek gebruikt,
knijp het goed uit zodat er zoveel mogelijk melk in de kom terecht komt. Here you go, nu heb je pas lekkere amandelmelk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Zelfgemaakte amandelmelk kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------