Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelspijs 1
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
125
gram
amandelen
▢
125
gram
kristalsuiker
▢
1
ei
Instructions
Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook.
Stort de amandelen op een vergiet, spoel ze met koud water af, wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de nootjes in een droge doek.
Maal de amandelen door de amandelmolen.
Voeg de suiker, het ei en wat zout toe, zodat een smeuïge massa ontstaat.
Amandelspijs is het lekkerst als u het een paar weken van tevoren maakt.
Bewaar het in een goed sluitend potje op een koele plaats.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas