Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelsterren
Porties:
4
personen
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Zeef
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
150
gram
suiker
▢
2
pakjes
Vanillesuiker
▢
1
mespunt
zout
▢
1
mespunt
kaneel
▢
200
gram koude
boter
▢
70
gram ontvliesde gemalen
amandelen
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
melk
▢
75
gram geschaafde
amandelen
Instructies
Oven Boven/ onderwarmte: 200°C (voorverwarmd)
Zeef de bloem op uw werkblad en maak in het midden een kuiltje.
Doe de suiker, de Vanillesuiker, het zout, de kaneel en 2 eierdooiers in het kuiltje.
Bedek dit met wat bloem en kneed het tot een dikke pap.
Hak de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de gemalen amandelen bij de bloem.
Kneed dit mengsel van het midden uit tot een glad deeg.
Rol het deeg bij kleine hoeveelheden tegelijk dun uit en steek met een vormpje kleine sterren uit.
Leg deze op de bakplaat.
Meng de eierdooier samen met de melk en bestrijk hiermee de sterren.
Bestrooi ze met de geschaafde amandelen.
Bak de sterren in ongeveer 10 minuten bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst