Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken ossestaart rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
Schenk 2 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
Schuim regelmatig af.
Bereiding:
Voeg de uien, wortel, zwarte peperkorrels, kruidnagels, laurierblaadjes, foelie, tijm, selderij en peterselie toe aan de pan.
Laat de soep 3 1/2 uur zachtjes trekken.
Zeef de soep en haal het vlees van de botten.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voeg het vlees weer toe aan de soep.
Bestrooi de soep voor het serveren met gehakte verse kruiden zoals peterselie, selderij en bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer de vulling en voeg bijvoorbeeld 200 g dun gesneden paddestoelen, zoals champignons, toe. Bak ze in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten en voeg ze voor het serveren aan de soep toe.Wijnadvies:Bij deze rijke ossestaartsoep past een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Rioja. Deze versterken de diepe en hartige smaken van het gerecht.