Maak zelf heerlijke ambachtelijke frikandellen met deze eenvoudige methode. Perfect om te serveren met een wit puntje, mayonaise, curry en gesnipperde ui!
Snijd de kippendijen en speklappen in kleine blokjes.
Doe het vlees in de foodprocessor en maal fijn tot een glad mengsel.
Voeg de frikandellen kruidenmix en het paneermeel toe en mix tot alles goed gemengd is.
Verdeel het vleesmengsel in zes gelijke porties van ongeveer 92 gram.
Rol elke portie op een snijplank tot een frikandel van ongeveer 18 cm lang.
Leg elke frikandel op een stuk vershoudfolie en rol deze strak op.
Draai de uiteinden van de folie stevig aan om een mooie frikandelvorm te krijgen.
Verwarm een pan met water tot 70°C.
Laat de frikandellen 15 minuten pocheren in het warme water.
Verhit de frituurolie tot 175°C.
Verwijder de vershoudfolie en frituur de frikandellen 1,5 minuut tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de frikandellen met een wit puntje, mayonaise, curry en gesnipperde ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een knapperig wit broodje en een extra topping van gesnipperde ui voor de ultieme snackervaring.Wijnadvies:Een lichte pilsener of blond bier past uitstekend bij deze snack.