Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amerikaans Bananenbrood met Walnoten
Een heerlijk, klassiek Amerikaans bananenbrood met walnoten – perfect voor bij de brunch of als tussendoortje.
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
kom
garde of mixer
pureestamper
Ingredients
▢
100
g
margarine
▢
200
g
suiker
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
1
theelepel
citroensap
▢
3
middelgrote
rijpe bananen
▢
100
g
bloem
▢
3
theelepels
bakpoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
60
g
gehakte walnoten
Instructions
Verwarm de oven voor op 150°C en vet het bakblik in met olie.
Klop de margarine en suiker romig.
Voeg de losgeklopte eieren toe en meng goed.
Pureer de bananen, roer het citroensap erdoor en voeg toe aan het roommengsel.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe, en roer tot een glad beslag.
Voeg als laatste de gehakte walnoten toe.
Giet het beslag in het bakblik en bak gedurende 1 uur en 15 minuten, of tot het bananenbrood gaar is.
Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Serveer met of zonder boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een kop koffie of thee past uitstekend bij dit bananenbrood.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Fruit
/
Gebak
/
Lunch
/
Noten
Land van herkomst
America
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch