Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amerikaanse chocoladekoekjes met koffiesmaak
Deze beroemde Amerikaanse koekjes zijn knapperig van buiten, zacht van binnen en heerlijk gevuld met pure chocoladedruppels en een hint van koffie.
Porties:
24
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
deegroller
handmixer
Oven
Zeef
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
¼
theelepel
zout
▢
1½
theelepel
instantkoffiepoeder
▢
115
gram
boter
▢
200
gram
bloem
▢
200
gram
lichtbruine basterdsuiker
▢
225
gram
pure chocoladedruppels
▢
2
theelepels
vanille-essence
▢
½
theelepel
bakpoeder
▢
½
theelepel
zuiveringszout
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Klop de boter met de suiker romig.
Voeg het ei en de vanille-essence toe en klop door.
Zeef de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en koffiepoeder.
Meng de droge ingrediënten door de botermassa.
Schep de chocoladedruppels erdoor.
Rol balletjes van het deeg.
Leg de balletjes op de bakplaat met 5 cm tussenruimte.
Druk de balletjes met de vingertoppen iets plat.
Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in het midden van de oven.
Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
Bewaar luchtdicht tot 5 dagen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker
bij
een
kop
espresso
of
warme
chocolademelk.
Wijnadvies:
Serveer
eventueel
met
een
glas
zoete
dessertwijn
zoals
Muscat.
Voedingswaarden
Calories:
140
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
1.5
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.15
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Snack
/
Tussendoortje
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
America
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden