150gramverkruimelde digestives of volkorenbiscuits
2eetlepelszeer fijne kristalsuiker
200gramminimarshmallows
75gramboter
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de boter in een pan.
Roer de koekkruimels en suiker door de gesmolten boter.
Druk het mengsel uit over de bodem van een met aluminiumfolie beklede bakvorm van 20x20 cm.
Strooi de pecannoten over de koekbodem.
Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Haal de vorm uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
Verdeel de marshmallows en chocoladedruppels over de warme bodem.
Zet de vorm opnieuw 10 minuten in de oven tot de marshmallows zijn gesmolten.
Laat de koek volledig afkoelen in de vorm.
Snijd in blokjes en haal de koekjes uit de vorm.
Bewaar luchtdicht tot 4 dagen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een kopje koffie of warme chocolademelk voor een extra verwenmoment.Wijnadvies:Combineer met een glas PX-sherry of dessertwijn zoals muscat voor een rijke afsluiter.