Deze smaakvolle Amerikaanse zeeduivel wordt langzaam gegaard met spek, tomaten, sjalotten en een vleugje cognac. Heerlijk met krokant brood of aardappelen.
Verhit 20 g boter en 2 eetlepels olie in een cocotte en leg de vis erin.
Leg de spekplakjes schuin op de vis en plaats de cocotte met deksel in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat 20-25 minuten garen.
Pel en hak ondertussen de sjalotten en knoflook.
Verhit de resterende boter en olie in een pan en fruit de sjalotten tot ze glazig zijn.
Voeg de gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten toe, samen met de geplette knoflook.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de cognac en witte wijn erbij en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de tomatenpuree, gehakte peterselie en cayennepeper erdoor.
Haal de spekplakjes van de vis en giet de saus over de zeeduivel.
Dek de cocotte af en laat nog 20-25 minuten op laag vuur stoven tot de vis gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gefrituurd brood, bladerdeegbloemetjes of aardappelen naar keuze.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn zoals Gewürztraminer of Tokay past perfect bij dit gerecht.