Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andalusische crème
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Spatel
Ingredients
▢
500
ml
melk
▢
1
eetlepel zeer fijngemalen mokka
koffie
▢
5
sinaasappel
▢
5
ei
▢
3
ei
▢
150
gram
suiker
▢
12
lange vingers
▢
2
eetlepels gezeefde
bloem
▢
2
eetlepel(s)
aardappelzetmeel
▢
sinaasappellikeur
Instructions
Breng de melk aan de kook met de mokka koffie en zeef het daarna.
Klop de eidooiers met de suiker totdat de eieren bijna wit van kleur zijn.
Doe er dan het sap van 2 sinaasappelen bij.
Spatel de gezeefde bloem en het aardappelzetmeel voorzichtig door de crème.
Doe de crème onder voortdurend kloppen bij de gezeefde kokende melk met mokka.
Laat het geheel 3 minuten zachtjes koken, maar zorg dat de bodem niet gaat aanzetten.
Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
Week de lange vingers in het sap van 2 sinaasappelen met een scheutje sinaasappellikeur.
Leg ze naast elkaar in een diepe, bij voorkeur rechthoekige schaal.
Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de afgekoelde crème
Bedek de lange vingers met de crème en zet het koel weg.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren: Versier de crème met schijfjes sinaasappel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Spanje
Feestdagen etc
Kerst