Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andalusische knoflooksoep
Dit is de befaamde 'ajo caliente' van de arbeiders in de wijngaarden en wijnkelders
van Andalusië tijdens de druivenoogst.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
houten kom
Ingredients
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
Spaanse peper
▢
1
kg
tomaten
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
6
sneden
brood
ontkorst
Instructions
Stamp de knoflook samen met de Spaanse pepertjes (ontdaan van de zeer scherpe pitjes) in een houten kom fijn.
Voeg wat zout en de ontvelde en kleingesneden tomaten toe en stamp en roer tot het een homogene massa is geworden.
Voeg de olijfolie en het goed droge broodkruim toe en blijf roeren.
Zet deze massa tot het gebruik koel weg.
Roer er dan warm water door tot een soepdikte is verkregen en laat er plakjes knoflookworst op drijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze soep wordt altijd in houten kommen opgediend en met houten lepels gegeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Spanje