Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijvie met aardappel en spekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Wok
Ingrediënten
▢
50
gram
cashewnoten
▢
1
paprika
▢
50
gram
boter
▢
4
tartaartjes
▢
125
gram
spek
magere / reepjes
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
800
gram
andijvie
panklare
▢
zout
▢
peper
Instructies
Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing.
Hak de cashewnoten grof.
Snipper de paprika.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes rondom bruin en gaar.
In een droge wok de spekjes 1 minuut op een hoog vuur bakken.
Voeg de olie toe en verhit de olie.
Doe de parika bij de spekjes en roerbak 5 minuten.
Voeg de andijvie in gedeelten toe en roerbakken tot de andijvie geslonken is.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de tartaartjes uit de pan en hou ze warm.
Schenk 2 kopjes water bij het bakvet van de tartaartjes en roer de aanbaksels los.
Verdeel de aardappels, tartaartjes en jus over 4 borden.
Schep de andijvie ernaast en bestrooi met de cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: León Marzot Tempranillo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees