Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviesalade met zelfgemaakte dressing, aardappelen en Italiaanse gepaneerde gehaktballen
In gewone of ijsbergsla zitten niet veel voedingsstoffen dus maak ik mijn salade van fijngesneden andijvie, altijd lekker met "gewoon" een bal gehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de salade
▢
250
gram
andijvie
fijngesneden
▢
1
ui
▢
250
gram
doorregen gerookte spekreepjes
▢
5
eieren
Voor de dressing
▢
Balsamico azijn
▢
Olijfolie
▢
Scheutje
water
▢
Schepje
suiker
▢
Italiaanse gedroogde kruiden
▢
3
Tenen
knoflook
▢
3
Eetlepels
mayonaise
Voor de gehaktballen
▢
800
gram
rundergehakt
▢
Gehaktkruiden
▢
Gedroogde Italiaanse kruiden
▢
Groene pesto
▢
Tomatenketchup
▢
0.5
bolletje
monzarella
▢
1
ei
▢
Paneermeel
Om te paneeren:
▢
Bloem
▢
3
Eierdooiers
▢
Paneermeel
▢
Vloeibare margarine
▢
Zakje
rundvlees jus
▢
6
Grote
aardappels
Instructies
Rundergehakt kruiden kruiden met gehaktkruiden, Italiaanse kruiden, 3 theelepels groene pesto, tomatenketchup en een 1 ei toevoegen
Kneden en paneermeel toevoegen
Weer goed kneden
Ballen draaien
Gat in het midden drukken en plukje monzarella erin drukken en de bal rollen tot de monzarella erin binnenin zit
Door bloem rollen
Daarna door het eigeel en tenslotte door het paneermeel
In een braadpan vloeibare margarine verhitten en ballen rondom aanbraden
Water toevoegen en het zakje rundvlees jus
Aan de kook brengen en dan gelijk op zachtste pitje zetten om heerlijk lang te laten garen
Dressing maken
Scheutje balsamico azijn
Scheutje olijfolie
Scheutje water
Schepje suiker
Gedroogde Italiaanse kruiden
3 tenen knoflook erdoor raspen
3 eetlepels mayonaise
Alles goed mengen
Salade maken
De 250 gram fijngesneden andijvie in een schaal doen
1 ui grof snijden en met de sla mengen
Zolang in de koelkast zetten
Water koken schepje zout erbij zodat de eieren heel blijven tijdens het koken
5 grote eieren 8 minuten koken
Afgieten en gelijk goef laten schrikken met koud water
Koekepan op hoog vuur zetten en spekreepjes bakken
De spekreepjes door de andijviesalade doen
De eieren pellen
Met een eiersnijder de eieren in plakjes snijden en ook door de salade doen.
Let op de dressing pas aan tafel op bord over de salade doen anders gaat deze slinken
Aardappelen schillen en wassen
In 20 minuten gaar koken
En eet smakelijk
Notities / Tips / Wijnadvies
Een eenvoudige maar heel lekkere en gezonde maaltijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Italië
/
Nederland