Andijviestamppot met Casselerrib-Rolletjes en Ananasjus
Verwen jezelf met deze smaakvolle andijviestamppot, gecombineerd met casselerrib-rolletjes gevuld met ananas en een heerlijke ananasjus. Een perfecte mix van hartig en zoet, ideaal voor een gezellige maaltijd.
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in vieren en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat intussen de ananas uitlekken, vang het sap op, en halveer de schijven.
Besmeer de plakken casselerrib aan één kant met 2 eetlepels mosterd.
Rol in elke plak casselerrib een halve schijf ananas en steek deze vast met een cocktailprikker.
Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak de casselerrib-rolletjes rondom bruin.
Verdun het bakvet met het ananassap en de rest van de mosterd om een smakelijke jus te maken.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, en klop ze met de melk en de rest van de boter tot een luchtige puree.
Voeg de andijvie in gedeelten toe en meng goed door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stamppot met de casselerrib-rolletjes en schenk de ananasjus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Deze stamppot gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling, die de zoete en hartige smaken van het gerecht in balans brengt.