Kook de aardappelen in gezouten water tot ze bijna gaar zijn.
Verhit de boter in een braadpan en bak de plakjes worst goudbruin.
Snijd de andijvie in twee delen: de helft in grove repen en de andere helft in smalle reepjes.
Leg de grove andijvierepen halverwege de kooktijd van de aardappelen bovenop in de pan en laat slinken.
Giet de aardappelen en andijvie af en stamp alles door elkaar.
Voeg de gebakken worst met bakvet, de kaasblokjes, ananas en rauwe fijngesneden andijvie toe.
Meng goed door en voeg eventueel een scheutje melk toe voor extra smeuïgheid.
Breng op smaak met peper en warm het geheel nog even goed door.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een lepeltje mosterd of een frisse komkommersalade voor extra smaak.Wijnadvies:Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een fruitige Chenin Blanc past goed bij de hartige en zoete elementen van deze stamppot.