Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Anijs koekjes voor de Kerst
Porties:
20
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
deegroller
dik rietje
Lint
Oven
uitsteekvormpje
Ingrediënten
▢
100
gram
bloem
▢
100
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
90
gram
basterdsuiker
lichte
▢
3
anijsblokjes
verkruimeld
▢
mespunt
zout
▢
1
ei
▢
120
gram
boter
Instructies
Bloem mengen met zelfrijzend bakmeel, suiker en zout.
Ei loskloppen en helft ervan door bloemmengsel roeren.
Boter hierin met 2 messen erdoor snijden tot korrelig deeg, daarna met een koele hand tot soepel deeg kneden.
Deeg in plasticfolie wikkelen en 30 minuten in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 170°C.
Deeg uitrollen tot 3 mm dikke lap.
Uit deeg koekjes uitsteken of -snijden.
Aan bovenkant (met dik rietje) gaatje in koekje maken.
Koekjes met tussenruimte op bakplaat leggen en met losgeklopt ei bestrijken.
Koekjes in midden van oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Koekjes direct voorzichtig lossteken en op rooster laten afkoelen.
Lint door gaatjes halen en koekjes ophangen.
U kunt de koekjes na het bakken ook versieren met glazuur, snoepjes en musket.
U hoeft de koekjes dan,voor ze de oven ingaan, niet met losgeklopt ei te bestrijken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst