Antipasti Feestplank met Italiaanse Specialiteiten
Deze Antipasti Feestplank brengt de smaken van Italië samen met een mix van vleeswaren, kaas, tomaat, en vers brood. Perfect voor borrels of als voorgerecht.
Was de cherrytomaatjes en laat de mozzarellabolletjes uitlekken.
Halveer eventueel grote bolletjes om 12 stuks te maken.
Steek een cherrytomaatje en een bolletje mozzarella aan een cocktailprikker en leg de spiesjes in een kom.
Schep de pestodressing over de spiesjes en laat ze ongeveer 30 minuten marineren.
Verwarm de oven voor op 225 °C (gasovenstand 5).
Bak de focaccia of ciabatta in 5 à 7 minuten knapperig en goudbruin.
Rangschik de sardines met olijven, artisjokharten en mozzarellaspiesjes op een bord.
Leg de Parmaham, mortadella en in repen gesneden brood ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer op een grote houten plank voor een feestelijke presentatie en voeg olijven of gegrilde groenten toe voor extra variatie.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals Vermentino past uitstekend bij deze Antipasti Feestplank, omdat het de smaken van de verschillende ingrediënten mooi aanvult.