Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel-Kaneel Oliebollen: Een Zoete Twist op de Klassieker
Geniet van oliebollen met een zoete twist door stukjes appel en een vleugje kaneel toe te voegen!
Porties:
20
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
schone theedoek
Frituurpan
ijsschep
Ingredients
▢
500
g
bloem
▢
10
g
gist
gedroogd
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
ei
▢
300
ml
melk
lauw
▢
1
grote
appel
in kleine stukjes
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
liter
zonnebloemolie
om te frituren
▢
Poedersuiker
voor serveren
Instructions
Meng de bloem, gist, zout, suiker en kaneel in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Roer de stukjes appel door het beslag.
Dek de kom af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met extra kaneelsuiker voor een heerlijke zoete smaak.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met warme appelcider.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Oud & Nieuw