Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appel kaneelmuffins van Harry Eastwood
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citruspers
dunschiller
cupcaketray
muffin- of cupcakevormpjes
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
2
appels
Braeburn
▢
2
eieren
▢
0.25
tl
zout
▢
120
g
lichte basterdsuiker
▢
200
g
pompoenpuree
▢
100
g
witte rijstbloem
▢
100
g
gemalen amandelen
▢
1
el
kaneelpoeder
▢
1
el
olie
▢
1
tl
bakpoeder
▢
0.5
tl
baksoda
▢
2
el
pompoenpitte
Instructies
Snijd de citroen doormidden en pers het sap.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes van circa 1 cm dik.
Week de appelstukjes in het citroensap.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bekleed de bakvorm met de vormpjes.
Klop de eieren met het zout en de suiker tot het lichtgeel van kleur is en het volume is verdubbeld.
Voeg nu de pompoenpuree, gemalen amandelen, olie en kaneelpoeder toe.
Roer goed door.
Meng voorzichtig de appel, pompoenpitten, bloem, bakpoeder en baksoda door de natte ingrediënten tot een glad beslag.
Bak circa 30 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
je kunt de muffins circa 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch