Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelbootje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
vork
Oven
Ingrediënten
▢
1
pakje
roomboterbladerdeeg (diepvries, 10 plakjes)
▢
4
appels
Elstar
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eierdooier
▢
1
eetlepel(s)
paneermeel
▢
60
g
fijne suiker
▢
½
theelepel
kaneelpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
Intussen schil je de appels en snij je ze in 4 partjes.
Klokhuizen eruit, en elk appelpartje snij je weer in 4 plakjes.
Druppel wat citroensap over de plakjes, zodat ze niet verkleuren.
Leg het bakpapier op de bakplaat.
De bootjes mogen komen!
Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om.
Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes.
Leg ze op de bakplaat.
Klop in een kopje met een vork de eierdooier met 1 eetlepel water los.
Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes.
Strooi ook het paneermeel erover.
Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem.
Meng in een kopje kaneel en suiker door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker.
Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven).
Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
/
Warme hapjes