Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelcharlotte
Deze vernieuwde versie van appelcharlotte houdt de klassieke smaak, maar met een hedendaags tintje.
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
metalen puddingvorm
kwastje
pan
Oven
Ingrediënten
▢
¾
kg
appels
▢
200
gram
oud brood
zonder korst, in gelijke reepjes gesneden
▢
2
eieren
▢
60
gram
suiker
▢
70
gram
boter of margarine
▢
Abrikozenjam
Instructies
Snijd oud brood in gelijke reepjes.
Vet een metalen puddingvorm in met boter of margarine en bedek deze met de reepjes brood.
In plaats van een metalen puddingvorm kan ook een conservenblik of pannetje worden gebruikt; zorg ervoor dat de broodreepjes goed aansluiten.
Kook de appels op de gebruikelijke manier tot een dikke appelmoes.
Zeef de moes en meng deze met suiker, een beetje abrikozenjam en de losgeklopte eieren.
Vul de vorm met het appelmengsel en sluit de bovenkant af met besmeerde reepjes brood.
Sluit de vorm en kook deze 'au bain marie' gedurende 1 tot 1½ uur.
Breng in een grotere pan water aan de kook en plaats de puddingvorm erin.
Houd het water tegen de kook aan.
Voeg indien nodig af en toe water toe.
Als alternatief kan de vorm 1 tot 1½ uur in de oven worden geplaatst op een lage temperatuur.
Haal de pudding uit het waterbad of de oven, laat hem zonder deksel drogen en stort hem op een verwarmd bord.
Giet er wat verdunde abrikozenjam over of serveer met vanillesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van een metalen puddingvorm kan ook een conservenblik of pannetje
gebruikt worden.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Taart