Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
stuks
Kleiner
Normaal
Groter
Appelkoek
Deze bijgewerkte versie van appelkoek behoudt de klassieke smaak met een hedendaagse twist.
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Lepel
Garde
bakblik
schilmes,
mes
Oven
Ingrediënten
▢
6
appels
▢
300
gram
bloem
▢
200
gram
boter
of margarine
▢
150
gram
basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
Een scheutje
melk
▢
Suiker
of gele jam
▢
Vanillesuiker
of geraspte citroenschil
Instructies
Klop de boter of margarine met de basterdsuiker zacht en luchtig.
Voeg vanillesuiker of geraspte citroenschil toe en klop er de eieren doorheen.
Zeef de bloem met bakpoeder en zout, voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
Voeg indien nodig een scheutje melk toe om het deeg soepel te maken.
Vet een bakblik in met boter of margarine en verdeel het deeg gelijkmatig.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
Bedek het deeg netjes met de appelpartjes.
Bak de koek in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 45-50 minuten, tot hij gaar en lichtbruin is.
Snijd de koek in gelijke stukken en bestrooi met poedersuiker of bestrijk met gele jam.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Koek