Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelnotentaartjes met Amandelen
Deze appelnotentaartjes met een vleugje kaneel en een knapperige amandelcrust zijn de perfecte zoetigheid voor elke gelegenheid.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakkerijvormpjes
Bakplaat
keukenpapier
plasticfolie
Theeglas
vork
Ingrediënten
▢
100
gram
rozijntjes
▢
150
gram
bloem
▢
1
eetlepel
koud water
▢
1
mespunt
zout
▢
1
theelepel
kaneel
▢
½
theelepel
bakpoeder
▢
2
geklutste eieren
▢
200
gram
gehakte amandelen
▢
4
appels
▢
4
eetlepels
suiker
▢
4
halve
walnoten
▢
75
gram
boter
op kamertemperatuur
▢
75
gram
suiker
Instructies
Laat de rozijntjes 15 minuten wellen in lauw water.
Meng de boter, suiker, zout en het ei goed door elkaar.
Voeg de bloem, bakpoeder en koud water toe en meng goed.
Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie.
Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
Was en schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Haal de rozijntjes uit het water, dep ze droog met keukenpapier.
Meng de rozijntjes, suiker, kaneel, citroensap en amandelen door de appelstukjes.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm.
Steek rondjes uit het deeg met een theeglas.
Vet de bakplaat in met boter en leg de deegrondjes in de bakvormpjes.
Prik gaatjes in elk rondje met een vork.
Vul de vormpjes met de appel-notenvulling en druk de vulling voorzichtig aan.
Bestrijk de vulling met geklutst ei.
Druk een halve walnoot of bestrooi met amandelen op elk taartje en bestrijk opnieuw met ei.
Bak de taartjes 30 minuten in de voorverwarmde oven op 150°C totdat ze mooi bruin zijn.
Laat de taartjes afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de taartjes met een kopje thee voor een gezellige en zoete afsluiting van de middag.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn of een lichte rosé past perfect bij de zoetheid van de appelnotentaartjes.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden