Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart van Astrid Veltman 2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
300
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
150
gram
witte basterdsuiker
▢
175
gram
koude boter
▢
1
ei
▢
zout
▢
2
eetlepel
paneermeel
Voor het appelmengsel:
▢
500
gram
appels
▢
citroensap
▢
50
gram
krenten
▢
50
gram
rozijnen
▢
50
gram
suiker
▢
3
eetlepels
kaneel
Instructies
Zeef de basterdsuiker goed, zodat er geen klontjes meer in zitten.
Klop het ei met een garde los.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
Was de krenten en rozijnen.
Verwarm de oven voor op 175°C en beboter een springvorm van 24 cm doorsnee.
Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de boter en zout in een mengkom en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes door het meel.
Voeg 3/4 van het ei toe en kneed het geheel tot een soepele bal.
Druk 3/4 van het deeg op de bodem en tegen de zijwand van de vorm uit,
verdeel het paneermeel over de bodem en vul de vorm met het appelmengsel.
Vorm van de rest van het deeg dunne reepjes, leg die kruislings over het appelmengsel en bestrijk ze met de rest van het ei.
Zet de taart op een ovenrooster, één richel onder het midden, in de oven en bak de taart in ± 1 1/4 uur gaar en goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart