Diep bord vol met schijfjes renetten of bellefleursongeveer 4-5 appels
150gramgesmolten boter
300grambruine suiker
Kaneel naar smaak
Kokende melkvoor het weken van het brood
Basterdsuiker of rosé suikervoor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een grote ronde vuurvaste schaal goed in met boter.
Week enkele sneetjes brood in kokende melk en leg deze in het midden van de schaal.
Leg daarop de helft van de schijfjes appel, gevolgd door de helft van de krenten, de helft van de bruine suiker, een flinke hoeveelheid kaneel en de helft van de gesmolten boter.
Herhaal deze lagen met de resterende sneetjes brood, appels, krenten, bruine suiker en kaneel.
Giet de resterende gesmolten boter over de bovenste laag.
Dek de schaal af met een deksel en bak de appeltaart ongeveer een uur in de oven.
Zorg voor een flinke schaal om te voorkomen dat het mengsel overloopt.
Laat de taart volledig afkoelen en laat deze een nacht in de koelkast staan.
Stort de taart vlak voor het serveren en strooi er basterdsuiker of rosé suiker over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een zoete Riesling past goed bij deze appeltaar