Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltsouwsjlaag
Limburgse dichte appelvlaai
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
kom
Oven
schaar
vlaaivorm
Ingrediënten
Vlaaiboden en -deksel
▢
2
deciliter
melk
▢
400
gram
bloem
▢
20
gram
verse gist
▢
50
gram
boter
▢
ei
▢
30
gram
suiker
▢
zout
Vulling
▢
2
potjes
appelschijfjes op sap
▢
evt. rozijnen naar smaak
▢
maïzena
Afwerken
▢
1
potje
abrikozenjam
van Scholtissenhof
Instructies
Vlaaiboden en -deksel
Doe de bloem en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
Los de gist en de suiker op in de lauwe melk. doe dit samen met de boeter en het ei in het kuiltje gieten.
Kneed een soepel gistdeeg.
Dek het deeg af en laat het circa 1 uur rijzen.
Neem 2/3 van het deeg en rol dit uit tot een ronde lap, die de ingevette vlaaivorm bedekt.
Prink de bodem een paar keer in en laat een tweede keer rijzen.
Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
Vulling
Doe de appelschijfjes in een vergiet en vang het sap op.
Verwarm het sap en bind het licht met de maïzena.
Laat even afkoelen en verdeel het dan over de vlaaibodem.
Deksel
Rol de rest van het deeg uit tot een dunne lap. leg deze op de appels en snij het overhangende deeg af.
Knip met een schaar gaatjes in het deksel en laat alles nogmaals rijzen.
Bak de vlaai gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Hij moet mooi bruin zijn en stevig aanvoelen.
Afwerken
Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en verdeel over het deksel van de vlaai.
Het geheel krijgt een prachtige glas en een zoetere smaak.
Laat alles op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept is u aangeboden door
Hoeve Scholtissenhof
in Bocholtz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Limburg
/
Nederland