Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelvierstruif
Deze versie van appelvierstruif behoudt de klassieke smaak met een vleugje moderniteit.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schilmes,
mes
Garde
Zeef
Lepel
springvorm
Oven
Ingrediënten
▢
4
kleine
zure appels of 2 grote
▢
4
eieren
▢
4
eetlepels
basterdsuiker
▢
4
eetlepels
bloem
Instructies
Splits de eieren zorgvuldig (zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt).
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
Klop de eiwitten zeer stijf.
Klop het eigeel met de suiker tot het schuimig is en spatel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.
Zeef de bloem over het mengsel en voeg de blokjes appel toe.
Meng voorzichtig totdat alles net gecombineerd is.
Probeer niet te veel te roeren om het deeg luchtig te houden.
Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 40 minuten, tot hij gaar en lichtbruin is.
Keer de nog warme taart om en bestrooi met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Nederland