Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Arabische auberginesoep
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
grillpan
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
aubergines
▢
1
kaneelstokje
▢
olijfolie
om in te bakken
▢
1,4
l
water
▢
500
ml
gezeefde tomaten
▢
2
groentebouillonblokjes
▢
499
gram
kikkererwten
▢
1
tl
harissa
▢
1
bos(jes)
koriander
▢
1
Turks brood
Instructies
Arabische auberginesoep
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de aubergines in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.
Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee.
Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe.
Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar.
Verwijder het kaneelstokje.
Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Pluk de blaadjes koriander.
Turks brood
Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het brood ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch