Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Arakkoekjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
▢
125
gr
boter
of margarine
▢
75
gr
boter
gebruinde afgekoelde
▢
3
eidooiers
▢
1
citroen
de geraspte schil er van
▢
180
gr
suiker
▢
375
gr
bloem
▢
uitgelekte kersen
zonder pit of marasquinkersen
▢
250
gr
poedersuiker
▢
2
el
arak
Instructies
Voorbereiding:
Roer de boter met de gebruinde boter tot het schuimig is.
Voeg dooiers, citroenrasp en suiker toe, klop het nogmaals goed door en schep er tot slot de bloem door.
Vorm van het deeg kleine bolletjes, leg ze op een ingevette bakplaat en zet het 1 tot 2 uur op een koele plaats.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Druk in iedere kogel een kers en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de koekjes 10-15 minuten.
Roer de poedersuiker met 1 eetlepel heet water en de arak glad en bestrijk er de afgekoelde koekjes mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek