Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Arbi tariwale
Gekruide zoete aardappelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
500
gram
yammen
of een andere soort zoete aardappel
▢
2
grote
gesnipperde uien
▢
1
theelepel
verse gemberwortel
▢
1
uitgeperst teentje knoflook
▢
4
grote
tomaten
ontveld en in stukken gesneden
▢
1
gesnipperde groene Spaanse peper
▢
½
theelepel
koenjit
▢
½
theelepel
gemalen rode peper
▢
zout
▢
1
theelepel
peterselieblaadjes
Instructions
Zet de gewassen ongeschilde yammen op met ruim kokend water.
Kook ze in 20 minuten gaar.
Laat ze opdrogen en afkoelen in een vergiet.
Schil ze en snijd ze in dikke plakken.
Verhit olie in een pan en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uien
tot ze glazig zien.
Voeg dan de gemberwortel, knoflook, in grove stukken gesneden tomaten, gesnipperde Spaanse peper, koenjit en de rode peper toe.
Schep alles goed om en laat het onder voortdurend omroeren zachtjes door bakken tot de tomaten uiteen gevallen zijn.
Voeg dan 2 dl kokend water toe en roer alles krachtig door.
Voeg vervolgens zout naar smaak toe.
Warm de plakken yam op in dit mengsel.
Schep alles op een voorverwarmde schaal en strooi er de peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch