Rooster de cashewnoten licht in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Spoel de artisjokbodems onder koud water af en dep ze droog met keukenpapier.
Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en doe ze in een keukenmachine.
Voeg de citroenrasp, mosterd, notenolie en witte wijn toe aan de basilicum.
Pureer het geheel tot een gladde saus.
Hak de geroosterde cashewnoten fijn.
Verwarm de basilicumsaus op laag vuur, maar laat het niet koken.
Roer de fijngehakte cashewnoten door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Vul de artisjokbodems met de warme saus.
Serveer de gevulde artisjokbodems direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze artisjokbodems op een mooie schaal en garneer met extra basilicumblaadjes voor een verfijnde presentatie.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die goed past bij de frisse basilicum en artisjoksmaken.