Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Artisjokken met Romige Dip
Gekookte artisjokken met een heerlijke romige dip van mayonaise, room en kruiden. Een smaakvol bijgerecht of voorgerecht.
Porties:
2
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
4
artisjokken
▢
½
citroen
▢
Voor de saus:
▢
1
dl
mayonaise
▢
1
dl
room
▢
1
teentje
knoflook
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
eetlepels
sherry
▢
1
theelepel
mosterd
▢
Wat
peterselie
Instructies
Breek de steel van de artisjokken, verwijder de buitenste bladeren, snijd 1/3 van de bovenkant af en knip de bladpuntjes bij.
Besmeer de snijvlakken met citroen.
Doe de artisjokken met ruim kokend water met zout en de rest van de citroen in een pan en kook ze ± 30 minuten.
Vermeng alle ingrediënten voor de saus met een keukenmachine tot een gladde dip.
Serveer de artisjokken met de romige dip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de artisjokken warm of op kamertemperatuur.
Dip de blaadjes van de artisjok in de saus en schraap het vruchtvlees eraf met je tanden.
Het hart van de artisjok is ook eetbaar en heerlijk met de dip.
Wijnadvies:
Verdicchio: Een Italiaanse witte wijn met een licht bittere smaak die goed past bij de artisjokken.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch