Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Artisjoksalade met Grote Garnalen
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
verse
artisjokken
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
citroenen
▢
2
takjes
tijm
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
dl
kruidenazijn
▢
1
laurierblaadje
▢
150
g
haricots verts
▢
Zout en peper
▢
1
sjalotje
▢
500
g
reuzengarnalen
diepvries
▢
380
ml
visfond
▢
½
knolselderij
▢
6
eetlepels
bloemenhoning
▢
1 ½
dl
arachideolie
Instructies
Breng in een grote pan water aan de kook.
Knip de harde puntjes van de artisjokblaadjes en snijd de steel af.
Pel de knoflook en halveer het.
Pers de citroenen uit.
Doe het citroensap, knoflook, olijfolie, tijm, 1 1/2 dl azijn en laurierblaadje in de pan.
Kook de artisjokken hierin in 20-30 minuten gaar.
Haal de artisjokken uit de pan, laat ze uitlekken in een vergiet en laat ze afkoelen.
Pluk de blaadjes van de artisjokken en houd 24 mooie blaadjes apart.
Verwijder de onderkant en het 'hooi' zodat alleen de bodem overblijft.
Snijd de artisjokbodems in blokjes.
Snijd de steeltjes van de haricots verts en kook ze in ruim kokend water met zout in ca.
3 minuten beetgaar.
Spoel de haricots verts af met koud water en laat ze uitlekken.
Snipper het sjalotje fijn.
Snijd de haricots verts in kleine stukjes en meng ze met het sjalotje door de artisjokblokjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Ontdooi de reuzengarnalen volgens de gebruiksaanwijzing, pel ze voorzichtig en laat het staartje zitten.
Snijd de reuzengarnalen aan de bovenzijde in en verwijder het darmkanaal.
Breng de visfond aan de kook in een pan.
Haal de pan van het vuur en laat de reuzengarnalen garen en afkoelen in de fond.
Neem de helft van de reuzengarnalen uit het kookvocht, snijd ze in stukjes en meng ze door de artisjoksalade.
Schil de knolselderij en snijd deze in flinterdunne plakjes.
Blancheer de knolselderij ook en laat het uitlekken.
Meng in een kom de rest van de azijn en honing door elkaar.
Voeg al kloppend met een staafmixer of garde de arachideolie druppelsgewijs toe tot er een lobbig dressing ontstaat.
Verdeel de salade over vier borden in ringvorm.
Rangschik plakjes knolselderij op de salade en leg rondom 6 artisjokblaadjes.
Schep de reuzengarnalen uit het kookvocht, dep ze droog en plaats ze tegen de salade.
Schep de dressing even door en verdeel deze over de salade.
Voedingswaarden
Calories:
630
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten