Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperge-Champignon Pizza
Lenteachtige pizza met groene asperges, champignons en mozzarella. Een heerlijke combinatie van smaken.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Ingredients
▢
1
pak
Pizza en Tomato deeg
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
150
gram
gemengde paddenstoelen
▢
2
eetlepels
basilicum
fijngesneden
▢
2
eetlepels
groene pesto
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
250
gram
groene asperges
▢
Mozzarella
plakken
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het pizzadeeg uit en bekleed een ingevette bakplaat.
Roer basilicum door de tomatensaus en bestrijk de deegbodem.
Snijd de asperges in stukken van 5 cm.
Verhit olijfolie en fruit de knoflook.
Roerbak de asperges 3 minuten en schep ze uit de pan.
Roerbak de champignons 2 minuten in de olie.
Verdeel de asperges en champignons over de pizzabodem.
Leg de plakken mozzarella op de pizza.
Bak de pizza 20 minuten in de oven.
Besprenkel de pizza met groene pesto.
Snijd de pizza in vierkanten.
Garneer elk vierkant met een basilicumblad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pizza direct.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een frisse, droge witte wijn die goed past bij de asperges en champignons.
Rosé wijn: Een lichte rosé complementeert de smaken van de pizza.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
/
Pizza
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch