Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperge-ham tompouce met hollandaisesaus
Elegante tompouce van verse asperges en beenham, met een romige hollandaisesaus en een vleugje oude kaas.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
kookpan
Ingrediënten
▢
24
niet te dikke verse asperges
▢
Zout
▢
4
plakjes
diepvries roomboterbladerdeeg
▢
5
eieren
▢
250
gram
beenham aan een stuk
▢
1
zakje
hollandaisesaus
▢
1
zakje
frisée-sla
▢
Verse
peterselie
▢
Een stukje heel oude kaas
Instructies
Schil de asperges en kook ze zachtjes in water met zout gedurende 10-15 minuten.
Laat ze daarna nog 15-20 minuten in het warme water staan.
Halveer de bladerdeegplakjes, rol ze iets langer uit en leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde oven op 200°C in 12 minuten goudbruin.
Kook 4 eieren 8 minuten, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten.
Snijd de beenham in dunne plakjes.
Bereid de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg op elk bord een bladerdeegplakje (de eikant naar beneden).
Garneer met een plukje frisée, plakjes beenham, 1/4 van de asperges, een schep hollandaisesaus, wat verse peterselie en schaaf er wat oude kaas over.
Dek af met een tweede bladerdeegplakje.
Leg de in kwarten gesneden eieren en wat extra frisée naast de tompouce.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met extra verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Feestdagen etc
Koningsdag
/
Pasen