Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergebavarois met Vinaigrette en Truffelstengel
Elegant voorgerecht met fluweelzachte aspergebavarois, frisse vinaigrette en een knapperige truffelstengel.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Koelkast
Magimix
ovenschaal
Siliconen bakmat
Zeef
Ingrediënten
Voor de bavarois:
▢
1
kg
asperges
▢
20
g
gelatine
▢
2
dl
room
▢
Zout
▢
Peper
Voor de vinaigrette:
▢
1
dl
aspergevocht
▢
½
dl
witte wijn
▢
½
dl
dragonazijn
▢
1
sjalot
▢
1
dl
olijfolie
▢
1
dl
zonnebloemolie
▢
1
dl
druivenpitolie
▢
Mosterd
▢
Kappertjes
▢
Bieslook
▢
Dragon
▢
Peterselie
▢
Zout
▢
Peper
Voor de truffelstengel:
▢
2
lapjes bladerdeeg
▢
1
eetlepel
truffelpasta
▢
Overig:
▢
500
g
coppa van wild zwijn
▢
Takjes
kervel
Instructies
Bavarois:
Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
Snijd de onderkant 2 cm af.
Pureer de rest van de asperges rauw in een blender en wrijf door een zeef.
Kook de schillen en kontjes 20 minuten in koud water.
Zeef de bouillon.
Kook de aspergepunten beetgaar in de bouillon en laat afkoelen.
Week de gelatine in koud water.
Breng de aspergevocht aan de kook en voeg de gelatine toe.
Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Laat de massa hangend worden boven ijswater.
Klop de room bijna stijf en spatel door de aspergemassa.
Schep de bavarois in natgemaakte vormen en laat opstijven in de koelkast.
Vinaigrette:
Snipper de sjalot en voeg het aspergevocht, de witte wijn en de azijn toe.Reduceer tot 1 dl.
Roer de mosterd door de warme vloeistof, gevolgd door de oliesoorten.
Hak de kruiden en kappertjes fijn en meng ze door de vinaigrette.
Truffelstengel:
Bestrijk een lap bladerdeeg met truffelpasta en leg er een tweede lap bladerdeeg bovenop.
Rol het uit, snijd in stengels en draai deze lichtjes op.
Leg de stengels op een siliconen bakmat en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat afkoelen.
Dresseren:
Stort de bavarois op borden.
Leg de coppa ernaast, besprenkel met vinaigrette en werk af met een truffelstengel en takje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Sancerre of Pouilly-Fumé.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch