Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met Bosui en Amandel Crunch
Snel en smaakvol bijgerecht van gebakken asperges met bosui en knapperige amandelen.
Porties:
2
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
6
asperges
▢
6
bosuitjes
▢
25
gram
boter
▢
2
eetlepels
slaolie
▢
25
gram
amandelen
geschaafd
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Schil de asperges en snijd ze schuin in zeer dunne plakjes van ± 1/4 cm.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 3 cm.
Verhit de boter met de olie in een koekenpan.
Bak de asperges en bosuitjes op hoog vuur, omscheppend, 4 minuten.
Voeg de amandelen toe en bak ze goudbruin.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct als bijgerecht bij vlees of vis.
Lekker bij een salade of aardappelgerecht.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de asperges en amandelen.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaken versterkt.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch