Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met Citroenboter en Nootmuskaat
Eenvoudig en smaakvol bijgerecht van groene asperges met een frisse citroenboter en een vleugje nootmuskaat.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
16
groene asperges
▢
3
eetlepels
boter
▢
½
citroen
sap
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
geraspt
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Maak de asperges schoon (zie recept "Groene asperges met sojasaus en sesamzaad") en kook ze 2-4 minuten in een laagje water met zout.
Giet ze af.
Verhit de boter met citroensap, zout, peper en nootmuskaat.
Neem de pan van het vuur en giet de citroenboter over de asperges.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct als bijgerecht.
Lekker bij vis of kip.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrusaroma's die goed past bij de citroenboter.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch