Asperges met Ham en een Krokante Kruidenkorst uit de Oven
Dit lente-recept voor Asperges met Ham uit de Oven is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat de smaak van de lente viert. De zachte asperges worden perfect gecombineerd met een krokante, hartige korst.
Schil de asperges met een dunschiller van de kopjes naar beneden en snijd de harde onderkanten weg, zodat alle asperges even lang zijn.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water.
Laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
Hak ondertussen de achterham en peterselie heel fijn.
Maal het witbrood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
Laat de boter smelten.
Doe de broodkruimels in een kom en meng de ham, peterselie, wat zout en peper erdoor.
Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
Laat de asperges goed uitlekken in een vergiet en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Bestrijk ze met de crème fraîche en strooi het hammengsel erover.
Schuif de schaal in de oven en laat de asperges uit de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Deze asperges met ham zijn heerlijk met gekookte krieltjes. Je kunt ze ook serveren met gebakken vis of een stukje vlees.
Wijnadvies
Bij dit gerecht met witte asperges past een droge en fruitige witte wijn. Een Sauvignon Blanc, Pinot Blanc of een Grüner Veltliner is een uitstekende keuze.