Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met ham en roerei
Snel te maken en slank
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bundel(s)
witte asperges
à 500 g
▢
2
dikke plakken
gekookte beenham
(vleeswaren, à 100 g)
▢
½
zakje
bieslook
verse à 25 g
▢
1
duopakje(s)
aardappelschijfjes
700 g
▢
4
eieren
M
▢
100
g
roomboter
Instructies
In asperge pan of hoge pan water koken.
Houtachtige uiteinden van asperges snijden.
Asperges dun schillen, vanaf vlak onder de kop.
Asperges in ca. 15 minuten gaar koken.
Intussen ham in blokjes snijden.
Bieslook fijn knippen.
Aardappelschijfjes in ca. 7 minuten gaar koken.
Eieren loskloppen met zout en peper.
Ham en bieslook erdoor roeren.
In koekenpan 25 g boter verhitten.
Eimengsel erin schenken en roeren tot ei gaat stollen.
Pan van vuur nemen en af en toe doorroeren.
In pan rest van roomboter smelten (boter mag niet bruin kleuren).
Asperges serveren met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente