Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) van de asperges af.
Schil de asperges van iets onder het kopje naar de onderkant met een dunschiller of aspergemesje.
Leg de geschilde asperges in koud water.
Breng in een grote pan (of aspergepan) ruim water aan de kook en voeg suiker, zout en boter toe.
Leg de asperges erin, breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de afgesloten pan nog 15-20 minuten nagaren in het kookvocht.
Smelt de roomboter in een steelpan, voeg de Silvo kruidenmix, citroensap en crème fraîche toe, en verwarm al roerend (niet koken).
Schenk wat van de saus over de asperges en serveer de rest in een sauskom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past uitstekend bij de romige kruidenbotersaus en de delicate smaak van de asperges.