Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Asperges met Slakken en Basilicumsaus
Een luxe voorgerecht met malse asperges, slakken en een romige basilicumsaus, gegratineerd onder de grill.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
grill
Ingrediënten
▢
250
gram
asperges
▢
3
eetlepels
boter
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
sjalotje
▢
1
dl
slagroom
▢
1
ei
▢
10
blaadjes
basilicum
▢
24
slakken
Instructies
Maak de asperges schoon.
Snijd de stelen in julienne (dunne reepjes).
Stoof de asperges 8-10 minuten gaar in 2 eetlepels boter.
Snipper het sjalotje en bak glazig in de rest van de boter.
Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en kook in tot sausdikte.
Roer de eidooier door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde borden en leg de slakken erop.
Schep de saus over de slakken en laat kort gratineren onder de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het gratineren.
Lekker met stokbrood om de saus op te deppen.
Wijnadvies:
Pinot Blanc (Elzas): Een droge witte wijn die goed past bij de romige saus en slakken.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Slakken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij