Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met Slakken en Basilicumsaus
Een luxe voorgerecht met malse asperges, slakken en een romige basilicumsaus, gegratineerd onder de grill.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
grill
Ingredients
▢
250
gram
asperges
▢
3
eetlepels
boter
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
sjalotje
▢
1
dl
slagroom
▢
1
ei
▢
10
blaadjes
basilicum
▢
24
slakken
Instructions
Maak de asperges schoon.
Snijd de stelen in julienne (dunne reepjes).
Stoof de asperges 8-10 minuten gaar in 2 eetlepels boter.
Snipper het sjalotje en bak glazig in de rest van de boter.
Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en kook in tot sausdikte.
Roer de eidooier door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde borden en leg de slakken erop.
Schep de saus over de slakken en laat kort gratineren onder de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het gratineren.
Lekker met stokbrood om de saus op te deppen.
Wijnadvies:
Pinot Blanc (Elzas): Een droge witte wijn die goed past bij de romige saus en slakken.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Slakken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij