Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met Zalm en Boter Saus
Malse zalm met asperges in een romige botersaus. Een klassiek lentegerecht.
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
1
flinke
mespunt allesbinder
▢
1
theelepel
limoen- of citroensap
▢
2
eetlepels
bieslook
fijngesneden
▢
2
eetlepels
slagroom
▢
200
gram
ijskoude boter
gelijke stukken
▢
4
takjes
dille
vers
▢
500
gram
gefileerde zalm
gelijke stukken
▢
750
gram
verse geschilde witte asperges
▢
1
eetlepel
droge witte vermout
Noilly Prat
▢
1
visbouillontablet
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kook de asperges 10 minuten in kokend water met zout.
Zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten staan.
Breng 8 dl water aan de kook en los het bouillontablet op.
Pocheer de zalm 5 minuten in het kokende vocht.
Breng 4 eetlepels pocheervocht aan de kook met slagroom en vermout.
Laat inkoken tot de helft.
Roer de allesbinder erdoor.
Klop de koude boter erdoor (één voor één).
Voeg limoen- of citroensap, peper en zout toe.
Leg de zalm op borden met de asperges.
Schep de botersaus erover.
Bestrooi met bieslook en garneer met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de asperges met zalm direct.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de zalm en botersaus.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de delicate smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Pasen