Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesoep met Kip en Peultjes
Een romige en smaakvolle aspergesoep met kip en peultjes. Perfect als lichte lunch of voorgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
400
gram
witte asperges
▢
50
gram
peultjes
▢
100
gram
kipfilet
dikke plakken
▢
30
gram
boter
▢
30
gram
bloem
▢
7 ½
dl
kippenbouillon
▢
1
dl
slagroom
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil de asperges en snijd ze in stukjes.
Maak de peultjes schoon.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Kook de aspergestukjes 7 minuten beetgaar in de kippenbouillon.
Haal de asperges uit de bouillon en zeef de bouillon.
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de asperges, peultjes en slagroom toe.
Kook de peultjes 5 minuten gaar.
Warm de kipfilet kort mee en verdeel de soep over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje stokbrood of ciabatta.
Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de asperges en peultjes.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de romige textuur van de soep complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Pasen