Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Aspergesoep met Kip en Peultjes
Een romige en smaakvolle aspergesoep met kip en peultjes. Perfect als lichte lunch of voorgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
400
gram
witte asperges
▢
50
gram
peultjes
▢
100
gram
kipfilet
dikke plakken
▢
30
gram
boter
▢
30
gram
bloem
▢
7 ½
dl
kippenbouillon
▢
1
dl
slagroom
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil de asperges en snijd ze in stukjes.
Maak de peultjes schoon.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Kook de aspergestukjes 7 minuten beetgaar in de kippenbouillon.
Haal de asperges uit de bouillon en zeef de bouillon.
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de asperges, peultjes en slagroom toe.
Kook de peultjes 5 minuten gaar.
Warm de kipfilet kort mee en verdeel de soep over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje stokbrood of ciabatta.
Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de asperges en peultjes.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de romige textuur van de soep complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Pasen