Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergetaart 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Oven
ovenschaal
Keukenmachine
of
staafmixer
Ingrediënten
▢
5
vellen fillobladerdeeg
diepvries
▢
100
g
Hollandse geitenkaas
▢
1
kg
witte asperges
▢
25
g
boter
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
▢
125
ml
slagroom
▢
3
eieren
▢
versgemalen vierseizoenenpeper
Instructies
Fillodeeg in verpakking in 2 uur laten ontdooien.
Geitenkaas ontkorsten en raspen.
Asperges schillen en in ca. 15 min. beetgaar koken.
Afgieten en in vergiet goed laten uitlekken.
Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter smelten.
Fillodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken.
Ingevette ovenschaal of quichevorm losjes met deeg bekleden.
In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren.
Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen.
Taart in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hartige taart
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch