Atjar Tjampoer is een klassiek oosters bijgerecht met zoetzure gemengde groenten. Dit knapperige en pittige gerecht is perfect om je maaltijd mee op te frissen.
Maak de boemboe in de vijzel van de ui, kemirienoten, suiker, koenjit, djahe en in reepjes gesneden Spaanse peper.
Fruit de boemboe goed en blus af met een ½ kopje water.
Voeg de bloemkoolroosjes, wortels, paprika, komkommer, geschaafde kool en sperziebonen toe.
Kook de groenten tot ze beetgaar zijn.
Voeg nog een ½ kopje water, azijn, suiker, bouillonblokje en mosterd toe.
Roer goed door en maak op smaak met zoetzuur.
Bewaar de atjar in de koelkast.
Het is enkele dagen houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer deze frisse atjar met een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of Sauvignon Blanc, die goed past bij de zoetzure smaken van het gerecht.