Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar van komkommer en tomaat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
tomaat
▢
1
kleine
ui
▢
1
rode peper
▢
6
eetlepel(s)
azijn
▢
50
gram
basterdsuiker
▢
peper
zout
▢
3
eetlepel(s)
zilveruitjes
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
Instructies
Was de komkommer en de kerstomaatjes.
Snijd de komkommer in de lengte in parten, schrap de zaadjes eruit en snijd de parten in stukjes.
Halveer de tomaatjes.
Pel en snipper de ui
Maak het pepertje schoon en snijd het in schuine ringetjes.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen.
Schep alle ingrediënten in een kom door elkaar en laat de atjar minstens 1 uur op smaak komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
In tegenstelling tot de meeste atjars is deze atjar beperkt houdbaar. bewaar de atjar niet langer dan 3 dagen in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch