Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjarbiet
zoetzuur van rode bieten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
gekookte
bieten
▢
4
eetlepels
suiker
▢
2
theelepels
zout
▢
45
kruidnagelen
▢
12
peperkorrels
▢
4
eetlepels
azijn
▢
3
dl
water
Instructies
Snijd de bieten in niet te dunne plakjes.
Kook de suiker met het zout, de kruidnagelen en peperkorrels in 3 dl water.
Voeg zodra het water kookt de biet toe en breng alles nogmaals aan de kook.
Giet de azijn hierbij en laat nog 3 minuten sudderen.
Laat de bietjes afkoelen in een diepe kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Indien koel weggezet kan atjar biet lang bewaard worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bewaren
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië